Yrittäjä Meri Art & Designin takana

Meri Art & Design (ent. Meri Männistö Art) on syntynyt omasta intohimostani taidetta ja käsitöitä kohtaan. Olen 25-vuotias itseoppinut taiteilijan alku. Päädyin kunnolla taidemaalauksen pariin vasta aikuisiällä harrastuksen kautta. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä otin vastaan tilaustöitä lähipiiriltäni, jonka innostamana päätin perustaa oman verkkokaupan.

Maalaus on minulle omaa aikaa, jonka ohella saan rauhoittua, nollata ajatukset ja kuunella hyvää musiikkia. Kaikki työni syntyvät studiossani Porissa.

Rakastan taiteen lisäksi käsitöitä ja sisustusta, ja yhtäkkiä huomasin kiinnostuvani kynttilöiden ja betonisten sisustusesineiden valamisesta. Nämä tulivat luontevasti osaksi valikoimaani. 


Tyylini

Teen pääosin abstrakteja tekstuurimaalauksia. Kokeilen jatkuvasti uutta, enkä halua tehdä tiukkoja rajanvetoja tyylini suhteen. Koen olevani visuaalinen ja luova tyyppi, mutta myös paljon vaihtelua kaipaava. Toisena päivänä saatan tehdä jotakin hyvin neutraalia ja minimalistista ja toisena päivänä taas käyttää mahdollisimman paljon värejä.

Käytän teoksissani paljon tekstuuria ja toisinaan myös kierrätysmateriaaleja kodistani, kuten erilaisia käytettyjä tekstiilejä. 

Inspiroidun väreistä, musiikista, tunteista ja yhteiskunnallisista keskusteluista. Minulle tärkeitä arvoja ovat tasa-arvo, naisten asema yhteiskunnassa, mielenterveystyö ja ihmisoikeudet. Toivon, että voin taiteeni kautta tuoda esille niin kauniita kuin kipeitäkin ajatuksia.

Linkkejä

Näyttelyt https://www.meriartdesign.fi/nayttelyt/

Satakunnan Kansa - haastattelu https://www.satakunnankansa.fi/porilaine/art-2000009745370.html<br>